Bedankt voor je bestelling!

Hier alles op een rijtje wat je moet doen om thuis jouw Finch Experience te serveren. Gijs, Justin en Tom nemen je er stap voor stap in mee. We hebben ervoor gekozen om de gerechten thuis te laten verwarmen omdat we zo de kwaliteit en temperatuur kunnen waarborgen.

Benodigdheden

Kies hier je gerecht:

Heb je het thuisdiner gekocht? Klik hieronder voor de instructies.

3-gangenmenu

Een van de losse gerechten gekocht? Bekijk hier de instructies.

deluxe gerechten

Heb je de oesters gekocht? Bekijk hier de instructies.

oesters
bijgerechten

1. Voorgerecht: Zalmtartaar

Meng de tartaar van zalm met de mierikswortelmayonaise. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Leg de tartaar in het midden van het bord. Garneer met 5 dotjes mierikswortelmayonaise, de bonbon van knolselderij en de rösti.

 

2. Hoofdgerecht Eendenborst

Laat het zakje met de eendenborst in het water zakken voor 6 minuten, en zet de pan uit. Na deze 6 minuten laat je de eend 2 minuten rusten buiten de pan. Laat tijdens het rusten het zakje met bietencreme in het water zakken. Warm ondertussen in de magnetron de bakjes met garnituur en jus op zonder deksel op 800 watt voor 1 minuut. Trancheer de eend in mooie plakjes. Dresseer naar eigen inzicht.

 

3. Nagerecht chocolade

Begin met de spirello van chocolade, leg daarop de lychee’s. Zet 7 dotjes lycheegel. Garneer af met de earl grey granité en de gepofte rijst.

 

Aantekening: deze video’s zijn oorspronkelijk geschoten voor een 3-gangenmenu, dat is voor jou waarschijnlijk niet van toepassing. De instructiewijze van de Finch deluxe gerechten is hetzelfde als in de video.

1. Zalmtartaar

Meng de tartaar van zalm met de mierikswortelmayonaise. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Leg de tartaar in het midden van het bord. Garneer met 5 dotjes mierikswortelmayonaise, de bonbon van knolselderij en de rösti.

 

2. Eendenborst

Laat het zakje met de eendenborst in het water zakken voor 6 minuten, en zet de pan uit. Na deze 6 minuten laat je de eend 2 minuten rusten buiten de pan. Laat tijdens het rusten het zakje met bietencreme in het water zakken. Warm ondertussen in de magnetron de bakjes met garnituur en jus op zonder deksel op 800 watt voor 1 minuut. Trancheer de eend in mooie plakjes. Dresseer naar eigen inzicht.

 

3. Chocoladedessert

Begin met de spirello van chocolade, leg daarop de lychee’s. Zet 7 dotjes lycheegel. Garneer af met de earl grey granité en de gepofte rijst.

 

Oesters

Charcuterie / Pata Negra

Leg de ingredienten op een borrelplank, eet ze op ;-).

Krieltjes

Hang ze zak met krieltjes in een pan met warm (90 graden) water. Na ongeveer 6 minuten zijn de krieltjes klaar! 6-8 minuten in de oven op 180 graden kan ook, haal ze dan wel even uit de zak.